Noutati

Saptamana Clujul Are Suflet: 5 zile de evenimente dedicate prietenilor fundatiei

 

Fundatia Bancii Transilvania, Clujul Are Suflet, organizeaza in perioada 30 mai – 3 iunie a.c., in premiera, Saptamana Clujul Are Suflet. Vor fi cinci zile cu evenimente dedicate prietenilor si sustinatorilor fundatiei. Cu aceasta ocazie, a fost lansat Raportul Anual Clujul Are Suflet 2015, care cuprinde detalii despre activitatea fundatiei, despre rezultate frumoase, echipa si vise implinite.

 

Programul Saptamanii Clujul Are Suflet cuprinde urmatoarele:

  • Luni, 30 mai, orele 10 - 20: Ziua Potilor deschise la Centrul de zi Clujul Are Suflet (str. Gh. Doja, fosta Lupeni, nr. 3, Cluj-Napoca)
  • Marti, 31 mai: Dezbatere pe teme educationale, organizata de echipa fundatiei
  • Miercuri, 1 iunie: ABT Financiar - cel mai mare program de educatie financiara a Bancii Transilvania - pentru tinerii de la centrul de zi
  • Joi, 2 iunie: Ziua Clujul Are Suflet la BT Cluj
  • Vineri, 3 iunie: Sampling in Cluj cu bratari Clujul Are Suflet, distribuite chiar de tinerii de la fundatie

 

Prin activitatea sa, fundatia ajuta tinerii cu varste intre 14 si 20 de ani sa continue scoala, sa obtina note mai bune, sa se pregateasca pentru o meserie si sa gaseasca un loc de munca. Fiecare tanar are parte de un program adaptat, care cuprinde monitorizarea rezultatelor scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei, programe de orientare scolara sau profesionala, precum si programe sportive, destinate socializarii sau dezvoltarii abilitatilor artistice.

 

Clujul Are Suflet: cifrele inseamna oameni

 

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala BT. Lansata in 2007 de Banca Transilvania, fundatia are din 2008 un centru de zi, in Cluj-Napoca, dedicat activitatilor pentru sustinerea tinerilor din medii sociale dificile, cu dificultati materiale, sociale sau emotionale. Peste 1.800 de adolescenti au gasit in decursul anilor, la Clujul Are Suflet, sprijin, asistenta, o vorba buna si o masa calda. Dintre acestia, peste 600, care erau in situatia de risc scolar, au avut ulterior o situatie mai buna. Peste 150 de tineri sustinuti de fundatie, pregatiti de profesorii din echipa Clujul Are Suflet la diverse materii scolare, au promovat bacalaureatul. Mai mult decat atat, 111 dintre ei au intrat la facultate. In ceea ce priveste calificarea profesionala, peste 200 au urmat cursuri de profil, iar peste 300 si-au gasit un loc de munca.

 

Ganduri de la tinerii sustinuti de Clujul Are Suflet

  • Alexandra, 18 ani: "Clujul Are Suflet m-a ajutat si ma ajuta in continuare foarte mult. Ma descurc mult mai bine la matematica de cand vin aici, stiu sa imi fac referatele singura, iar psihologul m-a ajutat sa fiu mai deschisa si sa-mi gasesc un loc de munca pe perioada verii".
  • Diana, 17 ani: "De cand vin aici am invatat multe lucruri noi, cele mai multe de la grupurile tinute de psihologi si de medic, dar si la meditatii pentru ca notele mele au crescut vizibil. Cred ca tot ce am invatat aici imi va fi de mare ajutor pentru bacalaureat si nu numai. Cu ajutorul psihologului am descoperit ca m-ar ajuta sa urmez un curs de calificare, pe care il voi incepe in curand si sper sa il inchei cu nota maxima".
  • Roxana, 14 ani: "Simt ca, de cand vin aici, m-am schimbat mult in bine. Rezultatele mele scolare s-au imbunatatit, mi-am facut prieteni".