Psihologi

Dorina Socaciu

Psiholog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din octombrie 2017;

Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: evaluarea psihologică a tinerilor aflați în situații de risc, identificînd problemele lor de natură cognitivă, emoțională și comportamentală, acordându-le consiliere psihologică și susținând grupuri pentru dezvoltarea creativității și dezvoltarea personală a acestora în vederea prevenirii comportamentelor deviante și a promovării sănătății mintale; evaluarea nevoilor tinerilor privind integrarea școlară și profesională, ghidându-i în scopul unei mai bune valorizări a resurselor personale prin calificarea, inserția și adaptarea la locul de muncă, acordându-le consiliere pentru orientarea școlară și profesională și medierea muncii.

Studii: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Masterat în “Tehnici psihologice de control al comportamentului și dezvoltarea potențialului uman”, Universitatea „Babeș Bolyai” (2014), Cluj-Napoca; Facultatea de Arte Plastice, Pedagogia Artei, Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca (2002).

Experienta profesionala: 7 ani în calitate de psiholog, psihoterapeut, art-terapeut și consilier în organizații pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, instituții clinice și de învățământ.

 

“Dintotdeauna am știut și simțit că fericirea și rostul meu în viață sunt de a le oferi celor din jur frumosul și de a le aduce starea de bine, făcând ceea ce este cel mai important pentru mine - să fiu alături de sufletele oamenilor cu dăruire, bucurie și implicare totală. De-a lungul anilor, drumul vieții mele s-a așternut prin artă și psihologie, învățând să privesc, să ascult, să înțeleg și să simt potențialul frumuseții, binelui și al creativității în fiecare om, și să-l încurajez întotdeauna când am ocazia. Având misiunea de conectare cu sufletele celor din jur, asistându-i în aceeași călătorie spre desăvîrșire, la “Clujul Are Suflet”, ma bucur ca am sansa de a continua să aduc tot ce am mai bun și mai frumos pentru a contribui la dezvoltarea și modelarea personalitatii adolescenților care vin la centrul de zi.

 

 

 

Hîrtopanu Nicoleta-Mădălina

Psihopedagog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din octombrie 2019;

Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: asistență psihopedagogică prin ședințe individuale și de grup, colaborare cu ceilalți specialiști din cadrul centrului în realizarea grupurilor de dezvoltare personală.

Studii: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației;

Experienta profesionala: este primul loc de munca in servicii sociale.

 

“Mă bucur că pot face parte din echipa ,,Clujul Are Suflet" și că pot să particip la formarea viitorilor adulți. Mai mult de atât, îmi doresc să reușesc să le împărtășesc adolescenților faptul că la baza dezvoltării armonioase a unei persoane stă educația, așa cum afirma J. J Rousseau faptul că ,,plantele se formează prin cultivare și omul prin educație."”

 

 

 

Ramona Ghimpu

Psiholog - parte a echipei CAS din februarie 2020

Activitate in cadrul Centrului Clujul are Suflet: psihodiagnostic si evaluare psihologica; consiliere psihologica; interventie psihologica si psihoterapeutica de tip CBT ; consiliere parentala; orientare scolara si profesionala; consiliere profesionala; sustinerea grupurilor de psihoeducatie si orientare profesionala

Studii: Licentiere in Psihologie in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi
Master in Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj Napoca Formare in Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale in cadrul APCCR, Cluj-Napoca

Experienta profesionala: 2 ani de munca; Psiholog in cadrul Asociatiei MinteForte; Activitate in cadrul Cabinet Individual de Psihologie Ghimpu Ramona; Activitati de voluntariat in cadrul Spitalului Socola, Iasi; Intern in cadrul “Mental Training”, Cluj-Napoca, Practica in cadrul Spitalului de Oncologie, Cluj-Napoca

 

“In actiunile mele ma ghidez dupa nevoia de sens si semnificatie. Modul prin care activitatea de consiliere psihologica in munca cu adolescentii indeplineste aceasta nevoie are de a face cu impactul pe care un ghidaj potrivit la momentul potrivit il poate avea in viata unei persoane. Pe langa pregatirea profesionala ma bazez in munca mea si pe compasiune, empatie si cred in potentialul pe care o buna relatie terapeutica intre psiholog si adolescentul cu care lucreaza, si nu numai, il poate avea in schimbare. Avand in vedere ca adolescenta este o perioada dificila, cu multe comportamente teribiliste si de risc, cu revolte asupra “autoritatii” si definirea a personalitatii, consider atat consilierea psihologica cat si cea educationala si profesionala o forma de ghidaj cu rol de sprijin si incerc sa aplic aceasta perspectiva cat mai frecvent in interactiunile cu adolescentii Centrului “Clujul Are Suflet”