Psihologi

Dorina Socaciu

Psiholog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din octombrie 2017;

Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: evaluarea psihologică a tinerilor aflați în situații de risc, identificînd problemele lor de natură cognitivă, emoțională și comportamentală, acordându-le consiliere psihologică și susținând grupuri pentru dezvoltarea creativității și dezvoltarea personală a acestora în vederea prevenirii comportamentelor deviante și a promovării sănătății mintale; evaluarea nevoilor tinerilor privind integrarea școlară și profesională, ghidându-i în scopul unei mai bune valorizări a resurselor personale prin calificarea, inserția și adaptarea la locul de muncă, acordându-le consiliere pentru orientarea școlară și profesională și medierea muncii.

Studii: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Masterat în “Tehnici psihologice de control al comportamentului și dezvoltarea potențialului uman”, Universitatea „Babeș Bolyai” (2014), Cluj-Napoca; Facultatea de Arte Plastice, Pedagogia Artei, Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca (2002).

Experienta profesionala: 7 ani în calitate de psiholog, psihoterapeut, art-terapeut și consilier în organizații pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, instituții clinice și de învățământ.

 

“Dintotdeauna am știut și simțit că fericirea și rostul meu în viață sunt de a le oferi celor din jur frumosul și de a le aduce starea de bine, făcând ceea ce este cel mai important pentru mine - să fiu alături de sufletele oamenilor cu dăruire, bucurie și implicare totală. De-a lungul anilor, drumul vieții mele s-a așternut prin artă și psihologie, învățând să privesc, să ascult, să înțeleg și să simt potențialul frumuseții, binelui și al creativității în fiecare om, și să-l încurajez întotdeauna când am ocazia. Având misiunea de conectare cu sufletele celor din jur, asistându-i în aceeași călătorie spre desăvîrșire, la “Clujul Are Suflet”, ma bucur ca am sansa de a continua să aduc tot ce am mai bun și mai frumos pentru a contribui la dezvoltarea și modelarea personalitatii adolescenților care vin la centrul de zi.

 

 

 

Daniela Dociu

Psiholog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din februarie 2018;

Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: psihodiagnostic și evaluare psihologică, consiliere psihologică, psihoterapia tulburărilor emoționale, de comportament și de personalitate, orientare școlară si profesională, consiliere parentală, sustinerea grupurilor de dezvoltare personală

Studii: Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei; Specializare în Psihologie clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie și Psihologia Sănătății Publice și Clinice, Universitatea „Babeș Bolyai”, Cluj-Napoca;

Experienta profesionala: 1 an de muncă, coordonator Departament Științific Choice, consilier psihologic Centrul de Consiliere Student Expert UBB Cluj-Napoca

 

“Consider că această meserie este o oportunitate constantă de a ne descoperi pe noi și pe cei din jurul nostru mai bine. E fascinant să poți oferi uneltele necesare tinerilor pentru a se ajuta tot ei înșiși, să le arăți alte perspective pe care nu le bănuiau înainte și să găsească propriile soluții la probleme. Este esențial ca adolescenții să aibă un model sănătos de relaționare, pentru că relațiile sunt spațiul de creștere și dezvoltare pentru fiecărui individ. Să învețe să se privească cu mai multă compasiune – pe ei și pe alții. Mi-aș dori ca oamenii să nu mai privească cu desconsiderare și dispreț adolescenții cu tulburări mentale sau emoționale, să treacă dincolo de aceste etichete, să înțeleagă proveniența lor, pentru a descoperi unicitatea și valoarea necondiționată a fiecărui tânăr. E de datoria noastră ca psihologi să luptăm împotriva acestei tendințe, să creștem calitatea vieții comunității în care trăim și să ajutăm tinerii care fac parte din ea.”