Dorina Socaciu
Psiholog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din octombrie 2017;
Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: evaluarea psihologică a tinerilor aflaÈ›i în situaÈ›ii de risc, identificînd problemele lor de natură cognitivă, emoÈ›ională È™i comportamentală, acordându-le consiliere psihologică È™i susÈ›inând grupuri pentru dezvoltarea creativității È™i dezvoltarea personală a acestora în vederea prevenirii comportamentelor deviante È™i a promovării sănătății mintale; evaluarea nevoilor tinerilor privind integrarea È™colară È™i profesională, ghidându-i în scopul unei mai bune valorizări a resurselor personale prin calificarea, inserÈ›ia È™i adaptarea la locul de muncă, acordându-le consiliere pentru orientarea È™colară È™i profesională È™i medierea muncii.
Studii: Facultatea de Psihologie È™i ȘtiinÈ›e ale EducaÈ›iei; Masterat în “Tehnici psihologice de control al comportamentului È™i dezvoltarea potenÈ›ialului uman”, Universitatea „BabeÈ™ Bolyai” (2014), Cluj-Napoca; Facultatea de Arte Plastice, Pedagogia Artei, Universitatea de Artă È™i Design, Cluj-Napoca (2002).
Experienta profesionala: 7 ani în calitate de psiholog, psihoterapeut, art-terapeut È™i consilier în organizaÈ›ii pentru persoane cu probleme de sănătate mintală, instituÈ›ii clinice È™i de învățământ.
“Dintotdeauna am È™tiut È™i simÈ›it că fericirea È™i rostul meu în viață sunt de a le oferi celor din jur frumosul È™i de a le aduce starea de bine, făcând ceea ce este cel mai important pentru mine - să fiu alături de sufletele oamenilor cu dăruire, bucurie È™i implicare totală. De-a lungul anilor, drumul vieÈ›ii mele s-a aÈ™ternut prin artă È™i psihologie, învățând să privesc, să ascult, să înÈ›eleg È™i să simt potenÈ›ialul frumuseÈ›ii, binelui È™i al creativității în fiecare om, È™i să-l încurajez întotdeauna când am ocazia. Având misiunea de conectare cu sufletele celor din jur, asistându-i în aceeaÈ™i călătorie spre desăvîrÈ™ire, la “Clujul Are Suflet”, ma bucur ca am sansa de a continua să aduc tot ce am mai bun È™i mai frumos pentru a contribui la dezvoltarea È™i modelarea personalitatii adolescenÈ›ilor care vin la centrul de zi.
Hîrtopanu Nicoleta-Mădălina
Psihopedagog - parte a echipei “Clujul Are Suflet” din octombrie 2019;
Activitati in cadrul Fundatiei „Clujul Are Suflet”: asistență psihopedagogică prin È™edinÈ›e individuale È™i de grup, colaborare cu ceilalÈ›i specialiÈ™ti din cadrul centrului în realizarea grupurilor de dezvoltare personală.
Studii: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației;
Experienta profesionala: este primul loc de munca in servicii sociale.
“Mă bucur că pot face parte din echipa ,,Clujul Are Suflet" È™i că pot să particip la formarea viitorilor adulÈ›i. Mai mult de atât, îmi doresc să reuÈ™esc să le împărtășesc adolescenÈ›ilor faptul că la baza dezvoltării armonioase a unei persoane stă educaÈ›ia, aÈ™a cum afirma J. J Rousseau faptul că ,,plantele se formează prin cultivare È™i omul prin educaÈ›ie."”
Ramona Ghimpu
Psiholog - parte a echipei CAS din februarie 2020
Activitate in cadrul Centrului Clujul are Suflet: psihodiagnostic si evaluare psihologica; consiliere psihologica; interventie psihologica si psihoterapeutica de tip CBT ; consiliere parentala; orientare scolara si profesionala; consiliere profesionala; sustinerea grupurilor de psihoeducatie si orientare profesionala
Studii: Licentiere in Psihologie in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi
Master in Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Cluj Napoca Formare in Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale in cadrul APCCR, Cluj-Napoca
Experienta profesionala: 2 ani de munca; Psiholog in cadrul Asociatiei MinteForte; Activitate in cadrul Cabinet Individual de Psihologie Ghimpu Ramona; Activitati de voluntariat in cadrul Spitalului Socola, Iasi; Intern in cadrul “Mental Training”, Cluj-Napoca, Practica in cadrul Spitalului de Oncologie, Cluj-Napoca
“In actiunile mele ma ghidez dupa nevoia de sens si semnificatie. Modul prin care activitatea de consiliere psihologica in munca cu adolescentii indeplineste aceasta nevoie are de a face cu impactul pe care un ghidaj potrivit la momentul potrivit il poate avea in viata unei persoane. Pe langa pregatirea profesionala ma bazez in munca mea si pe compasiune, empatie si cred in potentialul pe care o buna relatie terapeutica intre psiholog si adolescentul cu care lucreaza, si nu numai, il poate avea in schimbare. Avand in vedere ca adolescenta este o perioada dificila, cu multe comportamente teribiliste si de risc, cu revolte asupra “autoritatii” si definirea a personalitatii, consider atat consilierea psihologica cat si cea educationala si profesionala o forma de ghidaj cu rol de sprijin si incerc sa aplic aceasta perspectiva cat mai frecvent in interactiunile cu adolescentii Centrului “Clujul Are Suflet”